maandag 15 november 2010

Verslag Gymfed

WAGC Trampoline en Tumbling in Metz





Het wereldkampioenschap is achter de rug en dus is het nu tijd voor de jongeren. De World Age Group Competition Trampoline, Dubbele Minitrampoline en Tumbling gaat van start… Ook België is present met 45 gymnasten. Door kwetsuren hebben Sara Debacker (Lenig & Vlug Beveren-Leie) en Kevin en Xenia Vandamme (Turn Around Bierbeek) in laatste instantie moeten afhaken. We wensen hen via deze weg een spoedig herstel toe.
Zondag is voor onze gymnasten geen rustdag, maar de eerste van twee trainingsdagen. Alle gymnasten maakten voor het eerste kennis met de verschillende zalen en de trainings- en wedstrijdtoestellen. Het strakke schema en de beperkte trainingstijd, samen met het aanpassen aan dit nieuwe materiaal, zorgden ervoor dat dit niet eenvoudig was. Maar iedereen deed zijn uiterste best en onder begeleiding van de verschillende trainers verliep dit toch wel redelijk vlot.
Per dag zijn er één of twee (korte) trainingen en dus wordt de rest van de tijd gevuld naar het observeren van de trainingen van collega-gymnasten, een stadswandelingetje, huiswerk maken in de tribunes, spelletjes spelen,…
Morgen komen onze gymnasten een tweede en laatste keer op de wedstrijdvloer en nadien begint het echte werk. Van dinsdag tot en met vrijdag werken we de wedstrijd in de verschillende leeftijdscategorieën en disciplines af.

1 opmerking: